Къде удължават грипната ваканция?

15:00, 05 фев 20 25 6283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Грипна епидемия е обявена от днес на територията общините Априлци и Летница в Ловешко. От вчера такава е обявена и на територията на цялата област Враца.

До 7 февруари ще бъде удължена грипната ваканция на учениците в областите Варна, Пазарджик, Пловдив и Ямбол. Дотогава ще продължи и в Смолян, Златоград и Неделино. Учебните занятия ще бъдат възобновени на 10 февруари със седмично разписание за втори учебен срок, съобщи БНР.

Същевременно регионалното бюро за борба с грип и остри респираторни заболявания в Шумен препоръча прекратяване на учебните занятия в областта на 6 и 7 февруари. Регионалният инспекторат по образованието трябва да реши окончателно дали училищата ще останат със затворени врати.

Грипна ваканция в 2 124 училища и 9 детски градини

От днес грипната епидемия на територията на София и Хасково се отменя. Отменя се епидемията и за област Монтана - една от първите, които въведоха извънредните мерки. Там от утре децата ще бъдат в класните стаи. Отпадат и противоепидемичните мерки.

От утре се отменя грипната епидемия за областите Бургас, Хасково и общините Кюстендил, Бобов дол, Рила, Кочериново, Бобошево, Невестино и Трекляно. Учебните занятия ще бъдат подновени и в общините Дупница и Сапарева баня, където грипната епидемия беше отменена от 29 януари.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама