Жълт код за силен вятър в 15 области

06:50, 03 мар 20 25 8621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обявен е жълт код за силен вятър. Предупреждението важи за 15 области - Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Търговище, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Враца, Монтана, София и София област, Перник, Кюстендил и Благоевград. 

Поривите на вятъра могат да достигнат 70-80 километра в час. В планините вятърът ще е силен и бурен от юг-югозапад.

Във втроник ще е слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще продължи да духа умерен, в Източна България и районите северно от планините временно силен южен вятър. Времето ще е топло време с минимални температури, предимно между 3 и 8 градуса, максимални - между 18 и 23 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни райони, където ще бъде почти тихо. За София минималната температура ще е около 5 градуса, максималната - 18 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода ще е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще има разкъсана висока облачност. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра - 5-6 градуса.

През нощта срещу сряда облачността ще се вплътни и от югозапад ще завали дъжд. В сряда и четвъртък ще преобладава облачно време, с превалявания, предимно от дъжд, в планините над около 2000 метра - от сняг. Възможни са и гръмотевици. Ще започне и понижение на температурите, а с него и границата дъжд-сняг ще пада надолу. През първия ден вятърът все още ще е южен и слабо ще се понижат дневните температури.

В четвъртък вятърът ще се обърне от северозапад и захлаждането ще продължи, но все пак температурите ще се задържат все още по-високи от обичайните.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама