Възстановена е работата на ТЕЛК - Ловеч

16:50, 02 яну 20 25 3927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възстановена е работата на ТЕЛК - Ловеч от днес, съобщи за БТА д-р Цветомила Дудевска, директор на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян. Троянското лечебно заведение вече ще администрира комисията.

От утре /3 януари/ ще започне работата с пациенти по график.

Председател на новата ТЕЛК ще е д-р Правда Генова, която бе временно изпълняваща длъжността на закритата на 18 декември комисия в Ловеч. Запазва се и останалият състав на комисията. "До края на днешния ден ще бъде възстановен достъпът до информационната система на НЕЛК, за да се изготвят решенията. Всички граждани ще бъдат обслужени своевременно, няма да има никакви препятствия за това", добави д-р Дудевска.

ТЕЛК - Ловеч преустанови работа, след като на 16 декември миналата година всички членове на комисията подадоха молби за напускане, заради завръщането на работа на председателя д-р Донка Минкова, обвиняема във вземане на подкуп за издаване на ТЕЛК-решения. На 17 декември съставът на комисията беше освободен от работа, а няколко дни по-късно ТЕЛК - Ловеч беше официално закрит със заповед на Регионалната здравна инспекция, съгласувана с Министерството на здравеопазването.

Новата ТЕЛК ще заседава основно в Ловеч, на досегашното си място.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама