Прекратиха договора за стопанисване на хижа "Амбарица"

15:59, 09 окт 19 / Общество 25 4810 Topnovini
1

Некоректно изпълнение на договора за стопанисване на хижа "Амбарица" - това е причината за прекратяване на споразумението, сключено между Българския туристически съюз и сдружението-наемател Планинска школа "Амбарица“. Това заяви за „Хоризонт“ председателят на съюза доц. Венци Росманов в отговор на недоволството на хижарите, които твърдят, че без основание са принудени да напуснат хижата.

Сдружението-наемател не е плащало наеми от 2016 г. и има натрупани задължения, надхвърлящи 30 000 лева.

Хижарят Емилия Гатева обясни, че в хижа "Амбарица" се инвестирани средства на стойност 74 000 лева под формата на ремонти и оборудване: "Няма икономическа логика в това. Няма хижа в района, наемателят на която да извършва хем всички ремонти, хем да плаща наеми, текущи поддръжки".

Доц. Венци Росманов заяви, че гратисният двугодишен период е изтекъл и по договор сдружението има задължение да плаща месечна наемна вноска в размер на минималната работна заплата за страната: 

"Тези пари не могат да бъдат опростени. Договорите трябва да се четат внимателно, а пък изпълнението им е задължително. Няма клауза в договора, където да пише, че средствата, които са вложени, компенсират или опрощават наеми".

Тази вечер планинари организират протестна демонстрация пред Спортната палата в столицата в подкрепа на настоящите наематели на хижа "Амбарица".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 16 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.