АБВ: Около 200 кандидат-кметове ще изгинем в страната самостоятелно или в коалиционен формат

15:33, 03 сеп 19 / Политика 25 1427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Около 200 кандидат-кметове ще изгинем в страната самостоятелно или в коалиционен формат.“ Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в Ловеч. 

Относно броя на общинските съветници, които АБВ ще се стреми да вкара в Ловеч, лидерът на АБВ заяви: „Не съм привърженик на гадателството. Амбицията ни е да се предастим добре и да представим силната алтернатива на гражданите. От сега да залагаме Мая ли ще бие, Данчето ли ще бие – не ми изглежда много убедително“, пошегува се Румен Петков с кметската надпревара в София.

АБВ е готова на патньорство с БСП, но не на всяка цена

В отговор на журналистически въпрос как ще се отрази на АБВ и на предизборната кампания за местните избори намаляването на партийните субсидии, Петков коментира, че на политическата му формация няма как да се отрази. „Ние не получаваме финансиране“, допълни още Петков.

Намаляването на субсидиите, той определи като цинично и припомни, че при първоначалните анализи за финансирането на политическите партии, се е стигнало до извода, че е добре държавата да поеме ясен ангажимент, като минимум ограничи нехигиеничното влияние върху политическите партии и в този смисъл политиките, които те водят.

„Слушам тази сутрин телевизиите по повод предстоящия утре голям празник на българската енергетика 45-годишнина от въвеждането в експлоатация на първи блок на ядрената централа в Козлодуй. По две от телевизиите въобще на стана дума какъв е приносът на Козлодуй в ценообразуването на електрическата енергията. 30 хил. лв. за песничката“, коментира акцентите на телевизиите. „Половината водещи вероятно жизненият им път е започнал оня ден. Като блесна „Родната полиция ни пази“, защо никой не пита колко струва тази песен. Убеден съм, че не е без пари. Познавам изпълнителя. Тук ръководството на „Козлодуй“ постъпи изключително почтено. Покани си хората, плати на този, който създаде текста, музиката. Тези хора, които работят в Козлодуй заслужават този празник. Ние българите заслужаваме този празник“, посочи още Петков. 

Понякога като държава полагаме огромни усилия да си отровим средата, да си развалим заслуженото щастие, защото са три поколения хората, които са изграждали ядрената централа и които са ни дали силата, достойнството да бъдем сред нациите, които имат такова нещо“, коментира още лидерът на АБВ.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама