НОИ и МВР проверяват ТЕЛК-а в Ловеч

14:15, 26 фев 19 25 1574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съвместна операция на Главна дирекция "Национална полиция" и представители на НОИ и ОД на МВР в Ловеч е извършена за нарушения в ТЕЛК на територията на областта. Образувани са четири досъдебни производства и работата по тази линия продължава, съобщи на традиционен месечен брифинг заместник-директорът на ОД на МВР - Ловеч, комисар Цветозар Цанков.

Операцията е била в началото на февруари, при която са били установени документни престъпления, в които има завишаване на процента на инвалидност, с цел получаване на средства от НОИ. Обхванат е голям период от време.

Директорът на областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Милен Маринов заяви, че след приключване на операцията ще бъде направен анализ за цялата област и след това ще се пристъпи към конкретни действия и мерки относно всички лица, които получават неправомерно доходи.

"Сериозно сме се активизирани по линия на икономическа престъпност, тъй като генерира много средства, особено ТЕЛК-овите решения", добави старши комисар Маринов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама