НОИ и МВР проверяват ТЕЛК-а в Ловеч

14:15, 26 фев 19 / Общество 25 582 Topnovini
1

Съвместна операция на Главна дирекция "Национална полиция" и представители на НОИ и ОД на МВР в Ловеч е извършена за нарушения в ТЕЛК на територията на областта. Образувани са четири досъдебни производства и работата по тази линия продължава, съобщи на традиционен месечен брифинг заместник-директорът на ОД на МВР - Ловеч, комисар Цветозар Цанков.

Операцията е била в началото на февруари, при която са били установени документни престъпления, в които има завишаване на процента на инвалидност, с цел получаване на средства от НОИ. Обхванат е голям период от време.

Директорът на областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Милен Маринов заяви, че след приключване на операцията ще бъде направен анализ за цялата област и след това ще се пристъпи към конкретни действия и мерки относно всички лица, които получават неправомерно доходи.

"Сериозно сме се активизирани по линия на икономическа престъпност, тъй като генерира много средства, особено ТЕЛК-овите решения", добави старши комисар Маринов.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани