В Ловеч започват събитията за 146 години от гибелта на Васил Левски

15:05, 04 фев 19 / Култура и наука Сподели в: 25 808 Topnovini Автор: Topnovini
1

С изложбата "Левски беше един между апостолите - нему равен нямаше", която ще бъде открита днес от 17.30 часа, в Художествената галерия в Ловеч, започват събитията в общината, посветени на отбелязването на 146 години от гибелта на Васил Левски. Това съобщават от общинската администрация. Експозицията включва репродукции и оригинали от фондовете на

Регионалния исторически музей и Художествената галерия. Участие със стихове ще имат и поети от Клуб на дейците на културата.

В дните 11-22 февруари, по предварителна заявка, Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" организира уроци по родолюбие.

На 18 февруари, от 17.30 часа, ще бъде отслужена панихида в храм "Успение Богородично". След това е гражданското поклонение с военен ритуал на паметника на Васил Левски в Ловеч.
На 19 февруари събитията, посветени на годишнината, продължават с туристическия поход "По стъпките на Апостола" от Ловеч до Къкринското ханче през местността "Пази мост". Сборният пункт на участниците в похода е пред Художествената галерия в Ловеч от 7,15 часа.

От 10.00 часа в салона на Драматичен театър - Ловеч, е възпоменателният концерт-спектакъл "Твой един син Българийо" на ОУ "Васил Левски".

Гражданското поклонение в Къкринското ханче ще е от 11.00 часа.

Вечерта в Драматичния театър ще бъде представен документалният спектакъл "Той! Левски".

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.