Осъдиха на затвор мъж, давал неправомерно кредити

16:10, 24 яну 19 / Крими 25 714 Topnovini
1

Мъж, давал неправомерно кредити, е осъден на една година лишаване от свобода при първоначален общ режим, след внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура - Ловеч, и постигнато споразумение. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Ф.В. се е признал за виновен за това че от 2002 г. до 2016 г. в Луковит, като физическо лице, без съответно разрешение от БНБ по Закона за банките и по Закона за кредитните институции, е предоставял парични кредити в лева на различни физически лица. Те е трябвало да му върнат получената в заем сума, ведно с определена от него лихва. За периода обвиняемият е предоставил кредити на общо двадесет човека, в общ размер от 19 830 лева, за които е получил лихва от 18 319 лева. 

От дълги години обвиняемият е бил известен на хората, че дава различни суми пари в заем срещу определена лихва, която традиционно е 20 процента месечно. Търсели са го предимно хора, които периодично са изпадали в затруднение и са се нуждаели временно от парични средства. Уговорките са ставали по телефона или в лични срещи, когато са били предавани и парите. Дейността на обвиняемия е обхващала продължителен период от време, като от доказателствата, събрани на досъдебното производство, са установени 20 случая на предоставяне на пари срещу лихва, посочват от прокуратурата.

Определението, с което е одобрено споразумението, има сила на влязла в сила присъда.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани