Измамиха две баби с около 15 хиляди лева

13:30, 26 ное 18 25 1799 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възрастна жена /на 81 г./ от Троян е дала над четири хиляди лева на телефонни измамници, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Чрез обаждане по стационарен и мобилен телефон жената е била въведена в заблуда по познатата схема, че оказва съдействие на МВР за залавяне на телефонни измамници. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Друга баба от Лом също е измамена само с едно обаждане. Мъжът се представил за внука й и поискал пари. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 22 ноември на домашния й телефон позвънил мъжки глас. Той се представил за внука на бабата - Деян. Мнимият внук се помолил на старицата да му помогне при закупуването на жилище в София. Трогната, бабата не се двоумила, отишла в местния клон на банката, откъдето изтеглила сумата от 10 000 лева. По указания на неизвестния мъж предала парите лично на непознато за нея лице пред дома си.

По-късно бабата разбрала, че е станала жертва на телефонна измама и подала жалба в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама