КНСБ организира приемни в Ловеч и Плевен

15:45, 02 окт 18 25 1414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Световния ден за достоен труд 7 октомври Регионалният съвет на КНСБ организира Ден на отворените врати в Плевен, Червен бряг и Ловеч.

На 5 октомври от 9 до 15 часа експертите на РС на КНСБ – Ловеч Ивилин Йовков и Пенка Йовкова ще консултират безплатно гражданите на Ловеч за техните трудови права. 

На 8 октомври приемните ще са в Плевен и в Червен бряг. Всеки гражданин може да зададе въпроси, свързани с трудово-правните си отношения и да получи безплатна консултация от експертите на Конфедерацията. В Плевен приемната ще е на ул. „Александър Стамболийски“ 1, ет.5, стая 504 , а в Червен бряг – на ул. „Антим I“ №1, ет.7, стая 701. 

Световният ден за достоен труд се отбелязва по инициатива на Международната конфедерация на профсъюзите от 2008 г. Това е денят, когато всички синдикати по света се застъпват за достойния труд и застават зад действия, призоваващи за възвръщане на икономическия растеж и за изграждане на нова глобална икономика, поставяща хората на първо място, посочват от КНСБ.

Темите, върху които синдикалното движение поставя особен акцент на Световния ден за достоен труд още от създаването му през 2008 г., са изключително актуални и общочовешки: миграцията, дискриминацията, равенството между половете, принудителния труд, основните трудови стандарти, правото на колективно договаряне и свободата на сдружаване, сивата икономика, въпросите за климатичните промени и зелените работни места, за здраве и безопасност, социална защита, социален диалог и много други. Тази година по инициатива празникът ще бъде под надслов „Промени правилата!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама