Неутрализираха група, извършвала телефонни измами

13:40, 25 сеп 18 25 1952 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти на Велико Търново неутрализираха група, извършвала телефонни измами. В акцията са участвали и криминалисти от Плевен и Ловеч под ръководството на Прокуратурата.

След извършена телефонна измама на 20 септември на 68-годишна жена от Велико Търново, на която са били отнети 400 лв., 600 евро, златни и сребърни накити, са задържани 18-годишен от Радомир, изпълнявал ролята на куриер, и 37-годишен мъж от Левски, многократно осъждан, с 9 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления, водил телефонните разговори с потърпевшата. В схемата е участвал и негов 30-годишен съгражданин, който към момента се укрива от служителите на реда и е обявен за общодържавно издирване.

Установено е, че в периода от 5 до 20 септември тримата са извършили още две телефонни измами на територията на Велико Търново по същата схема. От 85-годишна жена от с. Арбанаси били отнети 10 000 лв., а от 77-годишна жена от Велико Търново - 33 600 лв., 150 долара, 350 евро и около 40 грама златни накити.

След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. 37-годишният е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, а 18-годишният е предаден на служители от друга областна дирекция.

Работата по доказване и документиране на участието на тримата в телефонни измами, извършени на територията на други областни дирекции в страната, продължава под ръководството на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама