Проверяват още сигнали за нарушения в Бобов дол

13:59, 24 фев 20 / Общество 25 1116 Topnovini

Районна прокуратура – Дупница е разпоредила проверки относно получени сигнали за нарушения в община Бобов дол, съобщиха от прокуратурата. Образувани са преписки във връзка с постъпили сигнали от кметовете на селата Големо село и Мламолово и от Общинска администрация – Бобов дол.

ТЕЦ "Бобов дол" и днес не работи

Първата е по сигнал на кмета на сГолемо село, община Бобов долотносно горене на отпадъци в ТЕЦ Бобов долвъпреки забраната, въведена от Министъра на околната среда и водите. В него се посочва подаването от багера по транспортна лента на смес от отпадъци и въглища, които влизат към котлите за изгаряне. Заявява се, че в близост до ТЕЦ Бобов дол видимо е складирано голямо количество отпадъци с неясен произход и съдържание.

В РП – Дупница е постъпил сигнал и от кмета на сМламолово, община Бобов долотносно движение на тежкотоварни средства, превозващи въглища от Мини Бобов дол до ТЕЦ Бобов дол. Посочва се за издадена от кмета на община Бобов дол заповед за ограничаване движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона, както и на камионипревозващи насипни материали с необезопасен товар. Констатира се нейното неспазване, въпреки поставените пътни знаци.

Шефът на ТЕЦ „Бобов дол“ е арестуван

Третият сигнал, постъпил в РП – Дупница, е от Общинска администрация – Бобов дол, визираща данни за наличие на нерегламентирано затваряне на рудниците Бабино, Бобов дол и Миньор. Това е било извършено в периода 2017 г. - 2018 г. Заявява се за опасност от евентуални бедствия и аварии за населението в селата Голема Фуча, Мала Фуча и Бабино.

И по трите сигнала прокуратурата е разпоредила проверки, които следва да бъдат осъществени от различни органи. При установяване на данни за извършени престъпления от общ характер ще бъдат образувани досъдебни производства.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 69 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.