Учители ще се обучават как да намалят жертвите на пътя сред учениците

09:00, 07 ное 18 25 1294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кюстендил е домакин на първия от серията семинари в програмата "Дай път на живота", партньори по която са отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция" - МВР, Министерството на образованието и науката, Институтът по психология на МВР, Съюзът на българските автомобилисти, Съюзът на преподавателите по авто и мото подготовка, Нов български университет и "Ротари клуб".

Семинарът обучение е два дни - 7 и 8 ноември на тема „Изграждане на социални компетентности при ученици от начален и гимназиален етап на обучение“ в изпълнение на Проект за намаляване на жертвите и ранените по пътищата в България. Ще участват педагози, психолози и лица, имащи интерес към реализирането на програмата "Дай път на живота".

Двата дни ще бъдат обучени над 30 учители и педагози от училища в София, Благоевград, Кюстендил и Перник, както и ротарианци от Ротари клубовете в тези градове. Очаква се участие на ръководството на Министерството на образованието.

Откриването на семинара е в сградата на Съюза на българските учители в Кюстендил. Срещата ще бъде открита от председателя на СБУ Янка Такева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама