Лекарският съюз е потресен от жестокото убийство на фелдшер в Орешник

11:12, 09 окт 19 / Крими 25 1098 Topnovini
1

Български лекарски съюз е потресен от жестокото убийство на  72-годишния фелдшер в здравната служба на тополовградското село Орешник. Подобна жестокост, отнела живота  на медик, посветил десетилетия, за да помага на хората е необяснима, неприемлива и извън границите на човешкият разум. Това се посочва в позиция на БЛС във връзка с жестокото убийството на фелдшер село Орешник, за което бе задържан бивш легионер от селото.

Откриха мъртъв фелдшерът на тополовградскота село Орешник

Съсловната организация изразява безпрекословната си подкрепа към близките на Димитър Факиров.

Лекарският съюз напомнят, че не веднъж е осъждал всяка форма на физическа и вербална агресия над медицински лица и неведнъж е заявявал, че е недопустимо медиците да стават заложници на собственото си призвание и докато се борят да спасят поредния човешки живот, да бъдат принуждавани да защитават своя собствен.

Задържаха легионера, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник

Случилото се в село Орешник обаче не е поредната проява на осъдително и неприемливо отношение към представители на медицинското съсловие, а жестоко, потресаващо потъпкване и преминаване на всички човешки и морални граници, посочват от съсловната организация.

Има доказателства, че легионерът Пачелиев е убил фелдшера в Орешник

БЛС подкрепя бързите действия на институциите, които за няколко часа задържаха и предстои да повдигнат обвинение „за убийство на медицински специалист, при и по повод изпълнение на служебните му задължения”. Съсловната организация ще настоява законовият инструментариум да бъде приложен с цялата му строгост.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 30 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.