Има доказателства, че легионерът Пачелиев е убил фелдшера в Орешник

08:26, 09 окт 19 25 2627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава разследването за убийството в тополовградското село Орешник. Фелдшерът на селото, 72-годишният Димитър Факиров, беше открит мъртъв в кабинета си вчера сутринта. Основният заподозрян за тежкото престъпление, бивш член на френския легион Иван Пачелиев, беше задържан от Специализирания отряд за борба с тероризма, без използването на оръжие.

Пачелиев е задържан за 24 часа, като мярката му ще бъде удължена на 72 часа. Очаква се да бъде обвинен в убийството, обясни окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев по Нова телевизия.

Вече има доказателства, че Пачелиев е извършителят на убийството. Иззети са видеозаписи. Той е опитал да прикрие следите си, предаде БНТ.

Задържаха легионера, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник

Докторът е бил наръган с нож, но не се знае колко са прободните рани. Не може да се каже какво е довело до конфликта между двамата.

Пачелиев отказва да съдейства на полицията. Хората в селото го описват като изключително конфликтна и агресивна личност.

„Голяма част от ситуацията вече е изяснена, установени са свидетели, иззети са записи от видеонаблюдението. Лицето не съдейства за решаване на ситуацията. Продължаваме да работим”, заяви старши комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР-Хасково.

Окръжният прокурор обясни, че по това обвинение, което ще му бъде повдигнато, Иван Пачелиев го грозят от 20-30 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама