Актьор се оплака от уволнение заради протестите, директорът на театъра отрича

21:56, 06 сеп 20 25 4129 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Артистът от Габровския държавен драматичен театър Даниел Михайлов е бил уволнен заради участието му в антиправителствените протести и произнасяне на реч от трибуната в София. Новината бе съобщена от журналиста Стоян Тончев във Фейсбук пост. Информацията бе потвърдена и от самият Даниел пред bTV.

Пред "Дневник" обаче директорът на театъра Петко Койчев, който също е актьор, опроверга доскорошния си подчинен като поясни, че Михайлов няколко дни поред не е идвал на работа и е провалил репетициите на спектакъла, за участие в който всъщност бил нает в края на юни с 6-месечен изпитателен срок.

Режисьорът Петринел Гочев бил принуден да повери водеща сцена в спектакъла на друг актьор от трупата. Самият Михайлов казал на шефа си, че не е дошъл на работа, защото нямал пари, но обещал да дойде същия ден за следобедна репетиция. Явил се на работа два дни по-късно.

"Длъжен съм като директор на ДТ "Рачо Стоянов" отговорно да заявя, че освобождаването на актьора Даниел Михайлов няма нищо общо с неговата гражданска позиция, откритото ѝ заявяване и участието му в настоящите протести", каза Коев и добави, че самият той е участвал в протестите през 2013 г. и не смесва професионалните задължения с личните политически пристрастия.

Ден 60 на антиправителствени протести - под знака на Съединението

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Задачка за протестъри 21:44, 07 сеп 20

Задачка за протестъри 21:42, 07.09.2020

Условие: вие сте млад актьор, на който предстои първата в живота ПРЕМИЕРА. На сцена в провинцията. Но все пак премиера. Но.... на същата дата има Велико народно въстание 2(3,4 все тая). В София. Вие: А) преживявате професионалния си успех и приемате овациите на публиката. Б) Отивате на ПРОТЕСТА. Колегите не могат да ви съдят за хаоса на премиерата, защото те са мръсни Гербери и пазят статуквото. Оставката е ной-важното сега. В) горното плюс БТВ ще каже, че съм несправедливо уволнен от властта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама