Втори бизнесмен се оплака от проверки след участие в протест

22:03, 05 сеп 20 25 1722 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Още един бизнесмен се оплака от проверки на няколко институции в компанията му, след като властите са разбрали, че служители са участвали в протеста на 2 септември. Това е винарната "Загрей", собственост на бившия депутат от НДСВ Йордан Костадинов, пише Дневник.

Фирмен бус пътувал от винарната в Пловдивско към София, за да участват 6-7 души от служителите в протеста на 2 септември. "Във фирмата не се говори за политика и не знам колко точно души са били", обясни Костадинов.

По пътя бусът е спрян за проверка от органите на реда, работниците казали, че отиват на протест, след което имената им са записани и те продължили към София. Вчера - 4 септември, в дружеството пристигнали едновременно проверяващи от 4 институции: данъчни, агенция "Митници", фонд "Земеделие" и Икономическа полиция. Проверката продължила през целия ден и приключила без да установи нарушения, разказа собственикът.

Той добави, че проверката не е затруднила работата на дружеството, която продължила както е обичайно, но зададе въпроса кой е този човек, който има власт да координира проверките на четири институции. Според него, ако няма нарушение, проверяващите дължат обяснение какъв е поводът за тази многостранна проверка.

По същата схема институциите в петък подложиха на масирана проверка веригата за търговия с детски играчки "Хиполенд", след като собственикът й се изказа критично към действията на МВР на протестите в профила на компанията във "Фейсбук".

В телевизионно интервю днес министърът на труда Деница Сачева увери, че проверките на компании, чиито служители участват в протестите, са съвпадение, което обаче било възприето негативно от министрите. И напомни, че министърът на вътрешните работи е звъннал на шефа на "Хиполенд" и е спрял проверката.

Датата 2 септември фокусира по-голяма протестна активност, защото в този ден Народното събрание възобнови работата си след лятната ваканция, а ГЕРБ планираше и успя да събере подкрепа от 120 гласа за силно критикувания си проект за нова Конституция. Именно затова за този ден инициаторите на протестите от "Отровното трио" бяха свикали "Велико народно въстание", което започна в 8 ч. сутринта, вместо вечерта, както е обичайно за протестите напоследък, и събра внушителен брой протестиращи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама