Ангелкова: "Албена" е един от символите на българския туризъм

20:29, 24 авг 19 25 2953 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 50 години курортът "Албена" се превърна в един от символите на българския туризъм, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на тържеството за отбелязване на 50-годишния юбилей на комплекса. "Албена" не е само символ на природа, хармония, спокойствие и качество, това е и един от символите на българския туризъм", посочи министърът, цитиран от БТА.

Ангелкова допълни, че Албена е място, което съчетава отлични условия за развитие на туризъм целогодишно. Министърът обеща следващият Национален борд по туризъм, както и други международни форуми, свързани с туризма, да се организират в откритата в комплекса нова многофункционална зала "Перуника хол".

Премиерът Борисов откри конферентна зaла „Перуника хол“ в к.к. „Албена“

Ангелкова и членове на ръководството на "Албена" АД поставиха капсула на времето с послание към бъдещите поколения в специален постамент. Капсулата съдържа част от финия пясък от плажната ивица в курорта, мед и минерална вода, произведени в региона, юбилейни значки, флашка със снимки, разкриващи историята на курорта, и вестник със спомен на хора, работили в Албена. Капсулата ще бъде отворена след 50 години.

В курорта през годините са почивали кубинският лидер Фидел Кастро, режисьорът Никита Михалков, корейският лидер Ким Ир Сен, бившият президент на Австрия Бруно Крайски.

Името "Албена" е избрано не само като реверанс към Йордан Йовков, но и за да бъде красотата основното понятие, с което туристите свързват курорта.

В наши дни "Албена" разполага с 33 хотела, 4 СПА комплекса, конферентни и спортни зали, способни да отговорят на всякакви интереси и тенденции в туризма.

Тази година "Албена" беше обявен за Европейски курорт на спорта. Комплексът получи и наградата за най-иновативна СПА дестинация в Европа от Европейската асоциация за СПА и балнео-туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама