Туристическият юли по Черноморието няма да успее да компенсира слабите май и юни

15:40, 08 юли 19 25 1930 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По данни на бургаското летище 15% е спадът на туристи от началото на сезона досега. Най-сериозният отлив е на руския и германския пазар. 

В началото на юли ресторантите в центъра на Слънчев бряг са празни, а търговците правят отчаяни опити да привлекат вниманието на туристите. Повечето от тях се оплакват, че работят на загуба. Очакванията, че юли ще компенсира двата по-слаби месеца май и юни, не се оправдаха. За концесионерите, които компенсират с високи цени на чадъри и шезлонги на плажа, може би това не е проблем, но търговците и местните хора, които разчитат на туристическия сезон, защото с тези приходи издържат семействата си, ситуацията е изключително неприятна, съобщава БНР.

"Нормално е след няколко години на ръст в туризма сега да има и лек отлив", казва председателят на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Поморие Георги Тръпков. Според него сега е важно държавата и бранша да вземат мерки, за да не са превърне това в тенденция.

Докато вече две поредни години руските туристи стават все по-малко по Българското Черноморие, спадът от 40% на германски туристи е изненадата на сезона. И всичко това на фона на наближаващия Brexit и очаквания спад на туристите от Острова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама