Музеят в Добрич ще начертае маршрути за младежки туризъм

16:00, 16 мар 19 25 1497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионалният исторически музей в Добрич отваря работилници за ученици, за да начертаят заедно най-интересните маршрути за младежки туризъм, съобщиха от културния институт. Инициативата е в рамките на партньорски проект с десет образователни и други организации в Румъния, Гърция, Испания, който черпи финансова подкрепа по европейската програма "Еразъм".

В музейните работилници в дните между 18-21 март ще бъдат представени исторически и природни забележителности в Добруджа, а ученическият "вот" ще определи най-интересните обекти, които младите туристи биха посетили като е възможно да посочат и малко познати места, поясни културологът Надежда Иванова, която е ръководител на проекта.

Музеят ще представи за бъдещата туристическа карта на младите историческия нос Калиакра, Дуранкулашкото и Шабленското езеро, Сребърна, култовата архитектура на чешми и кладенци от епохата на Възраждането, свързани с легенди, прочутата Каралезка чешма, описана от Йордан Йовков в "Песента на колелетата", и други. Ученическата аудитория ще трябва да избере и музеите в региона, в които се съхраняват най-ценните артефакти от миналото. Военното гробище-музей в Добрич и десетките войнишки паметници могат да бъдат включени в маршрут за историческото наследство от Първата световна война.

Новата туристическа карта ще бъде достъпна в мобилно приложение, което ще бъде създадено в рамките на проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама