НАП затвори дискотека в Добрич заради нерегистрирани фискални устройства

14:40, 22 фев 19 / Общество 25 262 Topnovini
1

Данъчни инспектори запечатаха дискотека в центъра на Добрич заради нерегистрирани фискални устройства, съобщи главният експерт в звено "Комуникации" в местната данъчна служба Красимир Павлов. По думите му увеселителното заведение ще остане затворено за срок от десет дни, а паричната глоба може да достигне до 10 000 лева.

При проверката на инспекторите от "Фискален контрол" при териториалната дирекция на НАП-Варна, е установено, че две от фискалните устройства, обслужващи дейността на дискотеката, са без изградена дистанционна връзка със сървърите на НАП.

Друг търговски обект в Добрич - бистро, е под физически контрол за ден, за да се установи дали отчита реално оборотите си, допълва главният експерт. От началото на седмицата данъчните са проверили още 11 обекта в областния град, при които не са установени нарушения на данъчните закони.
Мобилните екипи продължават инспекциите на магазини за хранителни стоки, плодове и зеленчуци, за промишлени стоки, заведения за хранене в Добричка област, както в делничните, така и в празничните дни, за да се установи дали търговците отчитат реално продажбите, посочват от данъчната служба и апелират към гражданите да подават сигнали в агенцията при нарушения на данъчното и осигурителното законодателство.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани