Мъж ще положи 120 часа безвъзмезден труд заради побой

15:10, 14 дек 18 / Общество Сподели в: 25 358 Topnovini Автор: Topnovini
1

Мъж от добричкото село Победа е осъден на пробация за нанасяне на средна телесна повреда. 38-годишният С.Р. трябва да изпълнява 3 пробационни мерки – полагане на 120 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от една година, задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 9 месеца с периодичност 2 пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

Наказанието му е наложено с присъда на Районен съд - Добрич, която беше потвърдена от състав на Окръжния съд. Мъжът е признат за виновен в това, че на 3 април 2014 г. в Добрич, е причинил на свой познат средна телесна повреда, довела до затруднение на дъвченето и говоренето на пострадалия.

От данните по делото става ясно, че подсъдимият и потърпевшият не били в добри отношения. В деня на нападението те се срещнали в района на автогарата и започнали разговор. След известно време, 38-годишният нанесъл удар с юмрук в лицето на пострадалия, пише ''Дарик''.

Подсъдимият е обжалвал първоинстанционната присъда с настояване да бъде оправдан по повдигнатото му обвинение, но Окръжният съд преценил, че искането му е неоснователно.         
Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.