Младоженци дариха пари, за да залесят гора

17:20, 09 ное 18 / Любопитно 25 393 Topnovini
1

Младо семейство реши да даде живот на 2 декара нова гора, която предстои да бъде залесена на територията на Държавно ловно стопанство – Балчик, съобщиха за благородния жест от пресслужбата на държавната институция.

Младоженците Галя Шишкова и Джулиан Парментер са предпочели да предложат на гостите за сватбеното си тържество, да не им купуват цветя, а предвидените за целта средства, да бъдат събрани, за да се използват за нещо хубаво и трайно, а именно – да бъде създадена нова гора. Една гора от млади растения, които тепърва да се развиват и също да дават живот.

Никола Рахнев – председател на фондация „77“, разказва: “В началото на тази година с мен се свърза Галя. Тя ми каза, че и предстои да сключи брак, но иска хората, които ще дойдат на сватбата да не и подаряват цветя, а да дарят парите и с тях да бъдат купени дръвчета за залесяване”.

След сватбата Галя и Джулиан са предоставили на фондацията 500 лева, с които да бъдат закупени 700 дръвчета.

Подкрепяме инициативата, прекрасно е двама души, създавайки семейство, да създадат и гора, която да расте заедно с децата им и да оставят на внуците си. ДЛС Балчик реши да подари още 700 дръвчета и да залеси с тях общо 2 декара гора – гората на Галя и Джулиан.  Надявам се скоро щастливите младоженци скоро отново да си дойдат, за да могат да видят своята гора. Идеята им е прекрасна и с жеста си те спечелиха не само хората от Балчик, но и от цялата страна, категоричен е зам.-директорът на ДЛС-Балчик инж. Радослав Радев.

Тъй като в момента почвата е много суха и младите дръвчета ще се прихванат трудно, от стопанството са решили да направят залесяването в края на месеца, когато се очаква да паднат първите за тази есен валежи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани