Съдят кмета на Шабла за злоупотреба с евросредства

13:40, 06 ное 18 / Крими 25 765 Topnovini
1

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд кмета на Шабла Мариян Жечев заради злоупотреба със средства от фондовете на Европейския съюз, съобщава „Фокус”. Делото е насрочено за разглеждане на 6 декември тази година в Добричкия окръжен съд.

През 2015 г. Жечев е представил неверни сведения за изпълнени строителномонтажни работи по Програмата за развитие на селските райони пред Регионалната разплащателна агенция. Подсъдимият е представил като изпълнени дейности, които не били извършени от избраната фирма-изпълнител „Шабла спорт 2015“.

Целта била да се получат средства в размер на над 500 хил. лв. Към 21 декември 2015 г. вече са били отпуснати над 200 хил. лв. от заявените средства.

По проекта е трябвало да бъдат изградени стадион, помощно игрище, игрище за волейбол, баскетбол и тенис, водна площ за гребни спортове, паркинг, ограда, вертикална планировка, обслужваща сграда с трибуни, СОТ и пожароизвестителна система.

Някои от вече платените дейности и към момента не са изградени. По делото срещу действащия и в момента кмет на община Шабла са назначени 2 експертизи, разпитани са десетки свидетели. Причинените имуществени вреди се изчисляват на близо 300 хил. лв., които не са възстановени.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани