Подмяната на водопроводи в Добрич напредва

19:00, 22 окт 18 25 950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очаква се до края на календарната година да завърши подмяната на 30 км водопроводи по Лот 3 на проекта за обновяване на водния цикъл на Добрич, съобщи зам.-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов, предаде БНР.

Изпълнителите работят и по Лот 2, който предвижда подмяна на 45,6 км водопроводи, очаква се дейностите да приключат през пролетта на 2019 г. В момента се извършва проектиране по Лот 1, който включва изграждане на 6,4 км канализационна мрежа и три канализационни колектора.

Арх. Коларов отбеляза, че строителните дейности създават неудобства за гражданите, които често сигнализират за възникващи проблеми. Но строителите бързат, защото са притиснати от срокове, а и ние трябва да усвоим средствата и да завършим проекта през 2019 г., без да отстъпваме от изискването за качество на работата, коментира зам.-кметът.

Проектът за обновяване на водния цикъл в Добрич е на стойност 115 милиона лева и се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“. Очаква се след подмяната на около 80 км тръби загубите на вода, които надхвърлят 80 %, да намалеят значително. В рамките на проекта се извършва и модернизация и реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води край с. Врачанци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама