Фестивал на ябълката превзема Добрич

20:00, 09 окт 18 / Култура 25 1679 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фестивал на ябълката ще се проведе в края на тази седмица в Добрич. Основната част от инициативите ще са на Мястото "Ябълката" зад храм "Св. Климент Охридски", което беше преобразено с помощта на граждански проект. Планиран е и велопоход. Организаторите са сложили мото на феста: Посрещаме есента с "Кошница от ябълки"!

Събитията започват в петък, 12 октомври, който е посветен на здравословно хранене и екология. Откриването на феста е в 11.15 часа, след което ще заработят до 15.00 ч. творчески работилнички за деца и възрастни на открито. Между 13.00 и 15.00 часа ще има и забавни игри за цялото семейство. В първия ден посетителите ще имат възможност да опитат сладки здравословни изкушения на работилница за дегустации.

Мотото на 13 октомври, събота, е "Спорт и здраве". Началото е в 10.00 часа, когато ще стартира велопоход по маршрут "Ябълката". Той ще премине от Мястото "Ябълката" през местата от второто издание на проект "The Spot" на БГ Бъди Активен - жк „Дружба”, жк „Балик”, ЖК „Иглики”. В похода като дестинация ще бъде включен и Зоопарка.

Участниците във велопохода ще бъдат в екипи и ще са включени в различни предизвикателства, които всеки от екипите ще трябва да премине, за да стигне до "Кошницата с ябълки" на финала. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Добрич по програма за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама