Дело за корупция сред ръководните постове в Добрич навлиза в заключителна фаза

09:00, 17 сеп 18 25 1153 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес и утре в Окръжния съд в Добрич се очакват заключителните пледоарии по дело срещу трима подсъдими за престъпления по служба. Това са бившият областен управител, бившият директор на областна дирекция „Административен контрол, регионалн оразвитие и държавна собственост“ и бившият началник на отдел в службата по кадастър в Добрич. Те са обвинени в незаконната продажба на девет недвижими имота в Добрич, Шабла и местността „Тузлата“ в Балчик.

Според обвинителния акт деянията са извършени от края на 2006 г. до началото на 2008 година и са довели до неправомерно придобиване на имущество от държавата и от Специализирана болница за рехабилитация "Тузлата".

Прокуратурата твърди, че бившият областен управител Динчер Хаджиев е превишил властта и правата си, като е подписал 6 договора за продажба на земя, която била част от капитала на специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" в Балчик, от което са настъпили значителни вредни последици за лечебното заведение.

Обвинението твърди още, че подсъдимите са извършили нарушенията умишлено с цел да набавят облага за купувачите, която се изразявала в разликата между платената за имотите цена и действителната им пазарна стойност. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама