Трансграничният маратон "Виа Понтика“ събира над 200 участници край Крапец

15:30, 01 сеп 18 / Спорт 25 1311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Третото издание на трансграничния маратон „Виа Понтика“ ще стартира на 2 септември в 7.00 ч. на северния плаж край село Крапец, съобщиха от община Шабла. Участние в надпреварата са заявили над 200 души.

Участниците, които ще се състезават в дисциплината 42 км, ще пробягат разстоянието от Крапец до румънския курорт „2 Май“ и обратно. Това разстояние е 21 км и състезателите ще преминат два пъти границата между България и Румъния.

Ще има още няколко състезателни дистанции – 13 и 21 километра, както и една детска от 2 км.

Състезателите в дисциплината полумаратон /21 км/ ще бъдат извозени с автобуси до румънския курорт „2 май“ и ще пробягат трасето от Румъния към България. Записалите се за най-късата дистанция от 13 км ще пробягат разстоянието от Крапец до къмпинг „Космос“ край Дуранкулак.

Организатор на маратона е Сдружение „Зелена стъпка“, откъдето уточняват, че финалът на всички дистанции ще е в Крапец.

Организаторите уточняват, че трасето преминава по черен път /на места засипан с пясък/ покрай Дуранкулашкото езеро, къмпинг „Космос“ и по коларски път покрай последните плажове на територията на България. Участниците пресичат границата с Румъния през ГКПП Дуранкулак – Вама Веке, продължават по крайбрежната алея, след това по черен път и по каменист плаж до румънския курорт „2 Май“. На определени места по трасето ще бъдат разположени подкрепителни и контролни пунктове.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама