Търсят актьори сред гражданите на Добрич за филми, посветени на града

14:15, 27 авг 18 25 1050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет екипа ще правят късометражни филми за Добрич в периода 21-23 септември, в навечерието на празника града 25 септември. Това съобщи продуцентът и режисьор Никлай Михайлов в шатра в центъра на Добрич, която очаква днес кандидати за актьори и статисти, които да се включат в изработването на филми за Добрич. Той е отговорник за филмовото прездизвикателство „Красив Добрич”. Темата за филмите ще бъде обявена непосредствено преди снимането им, като една от известните вече теми е за градския парк. Вече са подписани договори с три с филмови екипи – добави Михайлов.

„На шатрата днес в Добрич очакваме да наберем 15-20 души , които да използваме като актьори и статисти” – каза още той. Те ще бъдат на разположение на петте екипа, които ще снимат филм за Добрич в продължение на 48 часа. Идеята за филмовото предизвикателство се роди на форум на „Глобалния Добрич.

Първите три творчески екипа ще получат парични награди от съответно 1500, 750 и 500 лева, осигурени от общината. Спечелилите продукции ще бъдат прожектирани на серия фестивали в страната, както и ще бъдат представени на следващото издание на международния филмов фестивал Берлинале през февруари 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама