През седмицата в Добрич се състоя второто издание на уъркшопа за здравословен начин на живот - "Храните днес", организиран от Младежки център-Добрич.
Събитието бе посветено на Световния ден на храните 2017, който насочва вниманието към развиване на селските райони и намаляване на миграцията. Участниците имаха възможност да станат част от Целите за устойчиво развитие, целящи премахването на глада от планетата до 2030г.
Младите хора показаха, че мислят за своето бъдеще. В кулинарното изложение те представиха домашно приготвени здравословни храни като мъфини, протеинови барчета, здравословни хапки, бисквити от лимец, чия с кисело мляко и грозде, домашна сметана, сандвичи с авокадо и др. В края на уоркшопа всички дегустираха приготвените храни, обмениха опит в приготвянето и записаха рецепти за изложените храни.
Добави коментар