Между 4,80 и 5,50 лева за килограм е шаранът в Добрич за Никулден

17:53, 05 дек 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разнообразие от пресни и замразени сладководни и черноморски риби предлагат рибните магазини на централния кооперативен пазар в Добрич в навечерието на Никулден.

Търговците обясняват, че традиционалистите се насочват към шарана. Тъй като е по-труден за приготвяне, тези, които няма да го сервират пълнен, купуват за рибена чорба, заедно с други видове риба.

Търсят се обаче и другите риби, които пазарът предлага, като ценовият диапазон е много широк – от 1,80 лева до 28 лева.  

Пресен шаран се продава по 5,50 лева за килограм, а по-дребният – по 4,80 лева. Таранката струва от 1.80 лв. до 3.00 лв./кг, в зависимост от размера, белият амур е на цена 6.00 лв./кг, сом – 8.00 лв./кг Цената на бялата риба /сулка/– е 7,80 лева. От черноморската риба се предлага илария – 4.00 лв./кг, чернокоп – 7.00 лв./кг, кефал – 6.00 лв./кг.

По-високи са цените на пресните риби. Така прясна ципура и пресен лаврак могат да се купят по 15 лева килото, котлет джем фиш е 13 лева.

Пазарът предлага също охладено филе от пангасиус по 8,50 лв/кг. Прясната пъстърва е по 9,50 лв/кг. Бон филе от бяла риба се търгува по 18 лв/кг, прясната  сьомгова пъстърва върви по 11 лв/кг, охладеното филе от херинга е по 8,50 лв/кг. Филето от треска е 18 лв/кг. Цената на прясно филе от толстолоб е 7,50 лв/кг, а каспийско попче може да се купи по 4,50 лв/кг. 26-28 лева за кило трябва да се бръкнат тези, които са завладени от модата на сьомгата.

На рибния пазар се предлагат и други морски деликатеси – маринова или пушена риба, раци, хайвер и различни видове салати с морски дарове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама