Гимназията по туризъм в Добрич ще ползва базата на Института за кулинарни изкуства
08:46, 04 ное 15
25
452
Шрифт:
Група от преподаватели по професионална подготовка, заедно с директора на гимназията – инж. Нели Апостолова, посетиха новите тренировъчни съоражения за студенти по специалност «Гастрономия и кулинарни изкуства» към ВУМ. Преподавателите разгледаха обновената сграда на висшето училище във Варна и имаха възможност да наблюдават демонстрация на съвременни кулинарни техники, както и да се запознаят с най-новите тенденции в областта на кулинарните изкуства.
Студентите по гастрономия, начело с шеф Крис Жишк – програмен директор на специолността, предложиха на преподавателите от гимназията меню със сезонни продукти от органичната градина на института, които бяха приготвени, следвайки концепцията на устойчивото готвене. Гостите се запознаха и с оборудването, с което студентите работят. Това СА единствените в Източна Европа швейцарски индукционни системи за топлинна обработка, с каквито разполагат само най-реномираните ресторанти в света.
Учителите по професионална подготовка в ПГТ видяха още специално оборудваната лабораторията за молекулиярна кухня и анализ на сетивата, която също е уникална по рода си за тази част на Европа.
Още от „“

Американец скочи от блок в Добрич и уби пешеходец
10:43, 13 юли 22 /
Жена е била жестоко убита в Тервел, издирват бившия й съпруг
15:23, 28 дек 21 /
Обновена

Капитанът на „Вера Су“ и помощникът му остават за постоянно в ареста
19:05, 08 окт 21 /
Обновена

Товарен кораб заседна край Камен бряг
15:39, 20 сеп 21 /Последни новини

Умен старт на новия семестър – водещи смартфони с 0% лихва на лизинг от А1
19:02, 11 сеп 25 / А1
Най-новите продукти на Apple – скоро в А1
18:28, 10 сеп 25 / А1
А1 първа в България предлага на своите клиенти възможност за следене на средна скорост в реално време
16:56, 10 сеп 25 / А1
Добави коментар