Кметът на Благоевград обжалва съдебното решение за отстраняването му

11:56, 24 яну 20 25 2742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Благоевград Румен Томов ще обжалва пред ВАС решението на Административния съд в града, който постанови, че той не е излязъл навреме от фирмите си и с това е нарушил закона.

Кметовете на Благоевград и Ботевград са заплашени от прекратяване на мандатите

Томов е категоричен, че не е нарушил законовите срокове. Ако ВАС потвърди решението на по-долната инстанция, ще има предсрочни избори за Благоевград, на които Томов ще се яви отново, съобщи bTV.

Относно факта, че делото срещу него се води по сигнал на бившия кмет Атанас Камбитов новият градоначалник каза: „Човек, когато губи, трябва да губи с достойнство. Аз лично не съм реваншист – не бих предприел такива действия, ако бях в тази ситуация“.

Томов каза, че е заварил община Благоевград в много лошо финансово състояние и е затегнал финансовото дисциплина. Той ще сезира и прокуратурата.

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов коментира, че е потресен от интервюто на Томов. „Видях и чух посредственост, смешни оправдания, откровени лъжи и крещяща некомпетентност. Този човек не разбира какво говори, не знае какво прави и как да го направи“, написа той във Facebook.

По думите му ВАС ще потвърди решението на Апелативния съд и в Благоевград ще има нови избори -  
"единствено и само заради грешката на кмета – много, много елементарна, присъща за кмет на село".

Той прогнозира и, че ще има сериозни корекции по проектите по Оперативните програми, но не защото не са направени както трябва, а защото в момента нищо не се прави. Според него ще има и криза с боклука и проблеми с проектите с депото

Камбитов прехвърли на своя наследник и отговорността за прехвърлянето на фестивала „Франкофоли“ в София.

Той коментира и обвиненията за лоша финансова дисциплина по време на неговото управление, като посочи, че в десетките одити от Сметната палата Община Благоевград винаги е била за пример с много високи оценки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама