Университетите в Благоевград набират средства за пострадалите в Албания

17:50, 04 дек 19 25 2455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двата университета в Благоевград набират средства за пострадалите при разрушителното земетресение в Албания. Те организират благотворителни инициативи, за да помогнат на семейства, чиито домове са разрушени.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Със събраните средства студентите, преподавателите и служителите в Американския университет ще подкрепят свои колеги от Албания, чиито семейства са засегнати от земетресението.

Ден на траур в Албания след разрушителното земетресение

''Американският университет е общество от мултикултурни национални представители. Третата най-голяма група от студенти са точно албанците, те са част от нашето семейство. Има групи от студенти албанци, които са завършили университета, и се опитваме да разберем дали има такива, които техните семейства са пострадали, ако има такова семейство бихме ги дарили веднага, ако ли не, ще бъдат преведени по държавна сметка'', каза пред БНТ студентката Ася Величкова.

''Аз се опитвам по всякакъв начин да помогна за осигуряването на храна и подслон за хората, които са мое семейство, мои приятели в Албания. Надявам се да съберем пари и да ги изпратим в помощ на семействата на загиналите и пострадалите'', каза студентът от Албания Герхард Мемо.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама