Засилен е трафикът на автомобили към София в последния почивен ден

14:45, 04 мар 19 / Общество 25 550 Topnovini
1
2
3

Движението в района на пътен възел "Симитли-Банско" вече е интензивно, но без тапи, предаде БГНЕС. Движението по път Е-79 Симитли – Кресна, в района на "Кресненско ханче", се извършва временно в една лента поради катастрофа, съобщи АПИ.

Тук се събират двата потока – от граничния пункт Кулата и от Сандански, с този от ГКПП Илинден, Гоце Делчев, Банско и Разлог.

Малко преди Благоевград традиционно колоната почти спира заради ограничението от 40 км./час. То е наложено заради изграждането на пътната връзка Благоевград-Юг между Е-79 и бъдещия ЛОТ 3 на магистрала "Струма".

След местността "Полигона" колоната от автомобили отново се връща към по-високите скорости.

280 000 хиляди напуснаха столицата заради трите почивни дни за 3 март, Струмското направление е трето по интензивност след автомагистралите "Хемус" и "Тракия".

Един от входовете на София – при квартал "Горубляне” ще бъде блокиран към 16 часа заради протест на собственици на терени в квартала.

Демонстрацията ще се състои от 16.00 часа на кръстовището на "Цариградско шосе" с ул. "Павел Красов" и "Димитър Пешев" и се очаква сериозно да затрудни трафика от и към столицата.

"Ще имаме екипи на входните и изходните пътни точки, използваме и видеонаблюдение, което е съвместна инициатива на МВР и Столична община", посочи Любомир Костадинов - зам.-началник на отдел „Пътна полиция“ към СДВР пред "фокус". Той обясни, че последните години някои от напусналите града се връщат и рано сутринта на другия ден. По думите му утре сутрин също се очаква голям наплив от автомобили.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани