Засилен е трафикът на автомобили към София в последния почивен ден

14:45, 04 мар 19 25 1513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Движението в района на пътен възел "Симитли-Банско" вече е интензивно, но без тапи, предаде БГНЕС. Движението по път Е-79 Симитли – Кресна, в района на "Кресненско ханче", се извършва временно в една лента поради катастрофа, съобщи АПИ.

Тук се събират двата потока – от граничния пункт Кулата и от Сандански, с този от ГКПП Илинден, Гоце Делчев, Банско и Разлог.

Малко преди Благоевград традиционно колоната почти спира заради ограничението от 40 км./час. То е наложено заради изграждането на пътната връзка Благоевград-Юг между Е-79 и бъдещия ЛОТ 3 на магистрала "Струма".

След местността "Полигона" колоната от автомобили отново се връща към по-високите скорости.

280 000 хиляди напуснаха столицата заради трите почивни дни за 3 март, Струмското направление е трето по интензивност след автомагистралите "Хемус" и "Тракия".

Един от входовете на София – при квартал "Горубляне” ще бъде блокиран към 16 часа заради протест на собственици на терени в квартала.

Демонстрацията ще се състои от 16.00 часа на кръстовището на "Цариградско шосе" с ул. "Павел Красов" и "Димитър Пешев" и се очаква сериозно да затрудни трафика от и към столицата.

"Ще имаме екипи на входните и изходните пътни точки, използваме и видеонаблюдение, което е съвместна инициатива на МВР и Столична община", посочи Любомир Костадинов - зам.-началник на отдел „Пътна полиция“ към СДВР пред "фокус". Той обясни, че последните години някои от напусналите града се връщат и рано сутринта на другия ден. По думите му утре сутрин също се очаква голям наплив от автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама