Как да съхранявате правилно кафето

08:30, 17 яну 23 / Любопитно 25 1976 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Топлината, въздухът, влагата и чуждите силни миризми развалят вкуса на кафето, но дори и да се съхранява правилно, се препоръчва мляното кафе да се консумира една седмица след отварянето му, а това на зърна - до две седмици. Това е препоръката на Викас Сой, ръководител на Milfuds, който през пролетта на 2022 г. купи финландския бизнес на Paulig в Русия.

Печеното кафе е добър абсорбент, което означава, че може да поеме всичко от външната среда. Въздухът, влагата, топлината, светлината и външните миризми могат да унищожат кафето. Препоръчваме да го съхранявате в плътно затворена торбичка или вакуумиран съд", каза той, цитиран от БГНЕС. 

В същото време, според експерта, е важно вентилационният отвор на торбичката да остане отворен и кафето да се съхранява на тъмно място с влажност не повече от 75% и температура не повече от 27 градуса. „Ако тези условия за съхранение са спазени, се препоръчва мляното кафе все пак да се консумира една седмица след отварянето на опаковката, съветва Сой.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама