Куклата Барби порасна с около 5 см и вече е подходяща за по-малки деца

18:45, 13 яну 23 / Любопитно 25 2474 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Куклата Барби отново е преобразена, но този път във версия за деца на три години и малко по-висока от класическия вариант, предаде Асошиейтед прес.

Играчката, наречена „Моята първа Барби” е малко над 34 сантиметра - с около пет сантиметра по-висока от традиционната кукла, с по-голяма талия и прикрепено скромно бельо в телесен цвят, което не може да бъде отстранено. Изработена е и от по-мек материал. 

Тоалетите й са съобразени с детската мода - щампите върху дрехите й са на сърца, звезди и цветя. Аксесоарите й са по-големи, подходящи за детските ръце, а косата й е много дълга за по-лесно разресване.

Крайниците на „Моята първа Барби” са подвижни, като при някои предишни версии на куклата, а чертите на лицето й остават разпознаваеми. Пръстите обаче са свързани, като по този начин се елиминират честите оплаквания, че ръцете на Барби се захващат за дрехите й, когато децата се опитват да ги облекат.

От компанията производител „Мател” обясниха пред Асошиейтед прес, че новата версия на Барби е съобразена с отзивите на родителите, пише БТА. 

„Разговаряме с родители и деца почти 365 дни в годината”, казва Лиса Макнайт, изпълнителен вицепрезидент на фирмата. „Започнахме да чуваме, че и по-малките деца искат да играят с Барби. Родителите са загрижени, че малчуганите нямат фините двигателни умения, за да имат положително игрово изживяване с нашата традиционна модна кукла”.

Новата кукла се предлага с различни цветове на кожата и на косата. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама