Украйна отрича да е нанесла удар по свои казарми в Краматорск

09:30, 09 яну 23 25 1964 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Украйна опроверга информацията на Москва, че е нанесла удар по украински казарми в Краматорск. Руското Министерство на отбраната обяви вчера, че при ударите са били убити над 600 украински военни.

Според Москва атаките са били нанесени в отговор на украинския удар в първите минути на януари по сграда, в която имаше руски военни. Там загинаха 89 руски военнослужещи, предаде Нова телевизия.

В редовното си обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че украинските сили се борят да удържат два ключови града в източната част на страната.

„Ситуацията на фронтовата линия не се е променила съществено през първата седмица на годината. Продължават тежките боеве в Луганска и Донецка области - всяка гореща точка в тези райони е добре известна. Бахмут се държи въпреки всичко. И въпреки че по-голямата част от града е унищожена от руските удари, нашите войници отблъскват постоянните руски опити за настъпление. Соледар се държи, въпреки че има още по-големи разрушения и нещата са много трудни”, каза украинският държавен глава.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама