Безплатен български театър в Северна Македония

13:53, 04 яну 23 25 1961 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Една от най-хитовите български комедийни постановки „Вражалец“ на Театрална формация „Мелпомена“ ще завладее жителите на три града в Северна Македония в първите дни на февруари.

Гостуването на постановката ще се осъществи с подкрепата на Министерство на външните работи на Република България и Фондация Българска Памет в лицето на д-р Милен Врабевски.

Входът за представлението ще бъде свободен до изпълване на капацитета на театрите.

Звездният  актьорски състав, начело с едни от най-известните български актьори Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова ще изиграе комедията „Вражалец” на Ст. Л. Костов на:

01.02, Битоля,Народен тeaтър „Битоля“
02.02, Щип, Народен театър „Ацо Шопов“
03.02, Струмица, Народен театър „Антон Панов“

Инициативата е неразделна част от един от основните приоритети на Фондация Българска Памет, а именно сближаване на хората от България и Северна Македония и подобряване на отношенията между двете страни.

Започва кампания в подкрепа на добросъседството между България и РС Македония

„Благодарим на Министерството на външните работи, че припозна тази идея. Надяваме се, че това партньорство ще се затвърди с времето и гостуването на български театър в Северна Македония ще стане традиция. Искаме да даваме поводи за радост и усмивки на нашите приятели от другата страна на границата и смятаме, че това е още един малък жест, който можем да направим в посока добросъседството между държавите и сближаване на хората от двете държави“, споделят от екипа на фондацията и допълват, че събитията ще са част от кампанията им „От двете страни на границата“, която стартира в края на 2022 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама