Започва кампания в подкрепа на добросъседството между България и РС Македония

14:25, 21 ное 22 25 1883 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Фондация Българска Памет сложи началото на нова социално-информационна кампания със заглавие „От двете страни на границата”. Инициативата цели да насочи общественото внимание към необходимостта от правилна и ангажирана държавна политика в посока добросъседство и приятелство между държавите, да покаже, че отдавна е дошло времето за дипломация, сплотеност и приятелство между братските държави в името на светлото бъдеще на младото поколение, в името на общата история, корени и култура.

„Тази кампания е най-вече в полза на доброто бъдеще на младежите от двете страни на границата, тъй като те са потърпевшите от дългогодишните политически спорове между Северна Македония и България, оставайки по средата на конфликт, за който най-малко те носят греха. Не е случайно, че голяма част от инвестициите ми отиват именно за образованието на младежите от двете държави. С моята фондация търсим всички начини по европейски модел да събираме децата заедно: спорт, образование, култура, евроинтеграция - всичко! Правим ежегодни обучителни семинари, на които каним именно деца от Северна Македония в България, така даваме непредубеден поглед какви сме в действителност, извън политическата пропаганда. Показваме им обичта си към тях и им демонстрираме, че в България могат да намерят уважение и добро развитие. Тези срещи на деца от двете страни на границата са една добра основа за подобряване на отношенията между двете държави“, заяви д-р Врабевски, основател и председател на Фондация Българска Памет.

Футболен турнир събира деца от България и РС Македония

В рамките на социално-информационната кампания „От двете страни на границата“ екипът на Фондация Българска Памет ще представи своя модел на работа в полза на подобряването на отношенията между двете държави, но и ще опита да даде отговор на няколко основни въпроса - Защо за толкова години Македония и България все по-трудно намират общ език? Чия е тази „битка“ - на обикновените хора или на властимащите? Какво мислят обикновените хора от Македония и България едни за други?

В рамките на кампанията д-р Милен Врабевски финансира петдневния престой в България на младежи от Детско художествено ателие „Св. Св. Кирил и Методий” в Битоля заедно с ученици от района на Родопите. Програмата на групата включва посещение в Копривщица и София, разнообразни творчески активности, образователни лекции и много забавление. 

В подкрепа на кампанията в сряда младежите ще представят свои рисунки пред народните представители в Народното събрание. Темата на изложбата ще бъде „От двете страни на границата” и ще има за цел да покаже какви трябва да бъдат отношенията между двете държави през погледа на младежите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Cardemepe 23:29, 12 мар 23

valtrex over the counter 2 mg PresentaciГіn Precio Dosis Fco

2 lunlivy 13:55, 13 юни 24

Further investigations were therefore directed to establish the involvement of FOXO3a transcription factor localization and Akt activity, both of which are involved in p21 CDKN1A expression 28, 29 buy generic cialis online

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама