Полезни съвети при избор на мокет за дома

18:30, 20 дек 22 / Любопитно 25 1552 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Щом ви предстои промяна на обстановката в дома и ремонт, е добре да отделите внимание, за да изберете подходящи меки настилки. Съветваме ви да заложите на продукт с добро качество, нужната дебелина и красива разцветка, която подхожда на съответната стая. Днес едни от най-предпочитаните варианти са съвременните качествени мокети. Те могат да бъдат открити в най-различен дизайн, материал от който са изработени, цена и височина на нишките. 

Основното им предимство е комфортът и уютът, които придават на помещението. Стая с подобна настилка винаги ще изглежда топла и предразполагаща. Ако сте се насочили към избор на нещо подобно ви съветваме, да се запознаете с характеристиките на съвременните артикули и с възможностите, които те предоставят.

Какви са основните преимущества на мокета?

Преди време потребителите бяха предубедени към този вид настилка. За това допринасят митовете, че мокетът е труден за поддръжка, събира много прах и предразполага към алергии. Днес видовете са много по-луксозни, изработени по нови технологии и с високо изискване към качеството. Разнообразието от модели също привлича потребителите към тях. Ще споменем няколко причини, които ще ви накарат да изберете мокет:

- приятен е на допир и не се хлъзга – когато подът е застлан по този начин, той става много по-уютен, комфортен и мек. Задържа топлината и може да бъде в най-различни цветове;

- подходящ, ако имате малки деца – те обичат да пълзят навсякъде. Когато подът е покрит с качествен дебел мокет, няма да имате тревога, че децата могат да се простудят;

- новите модели са антиалергични – повечето се изработват със защитно покритие, което не допуска събирането на алергични агенти. Те са устойчиви и на замърсяване;

- шумоизолиращи са – това, че неутрализират шумовете, е огромен плюс. Могат да бъдат наречени и енергоефективни заради добрата изолация, която предоставят.

За този вид подови настилки могат да се кажат много положителни неща. Където да решите да ги използвате, няма да сгрешите и ще останете доволни. Днес се предлагат всякакви разновидности в различни цветове, които да съчетаете с интериора.

качествени мокети

За кои помещения е подходящ мокетът?

Сигурно не сте се замисляли, на колко много места се инсталира такава настилка. Мокет ще откриете в бизнес сгради, хотели, барове, заведения или галерии. Поради тази причина в онлайн магазините ще намерите всякакви цветове: черни, червени, бежови, розови, сиви и други. В домашната обстановка най-подходящите зони за употреба са:

- спалнята – тук ще създадат много уют и комфорт на обитателите. Насочете се към луксозните видове, които ще променят обстановката и ще ви гарантират мекота. Те са с по-голяма дебелина и плътност. Използвайте бял цвят, за да се откроят естетично мебелите. Стаята не е натоварена и ще почиствате без проблем;

- хол – може би най-използваното помещение в едно жилище. Изберете качествен и износоустойчив мокет, който ще може да се почиства лесно и ще подхожда на обзавеждането. Съветваме ви да заложите на неутрален цвят, защото тук има повече вещи и той ще предаде завършеност и елегантност;

- детска стая – за малчуганите е най-добре стаята им да бъде облицована с шарени десени, с различни картинки и анимационни герои. Инвестирайте в продукт с високо качество и подходяща дебелина;

- на стълбището – мокетът създава усещане за топлина и комфорт, когато се движите между етажите. Препоръчваме ви черното и кафявото като универсални цветове. Те са лесни за почистване и петната не се забелязват.

Съобразете се с функционалността на зоната и изберете качествен модел с подходяща плътност.

Как да поддържаме хигиената?

Ще създадете една приятна и здравословна среда, ако редовно почиствате настилката с прахосмукачка. В зависимост от дължината на влакната, те задържат и различно количество прах. В случай че разлеете или разсипете нещо, веднага почистете със суха кърпа и забършете с влажна, но не и мокра. Най-добър резултат ще постигнете, ако веднъж годишно викате професионална фирма, която да изпере подовата настилка. Почистващите фирми разполагат с подходящи препарати и ще се справят перфектно.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама