Оригиналният модел на E.T продаден на търг за 2,6 млн. долара

18:40, 19 дек 22 / Любопитно 25 1915 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Оригиналната анимационна фигура на Извънземното, използвана в едноименния филм на Стивън Спилбърг беше продадена на търг за 2,6 милиона долара, предаде Франс прес, позовавайки се на организаторите. 

Топ лотът на двудневния търг, организиран от „Джулиънс окшънс“ и „Търнър класик мувис“, беше представен заедно с 1300 други филмови реквизита - от боксовите ръкавици на Робърт де Ниро в „Разяреният бик“ до чука на Тор. 

Дружелюбното извънземно е един от най-известните персонажи в поп културата и научната фантастика, откакто филмът на Стивън Спилбърг излезе на екран през 1982 г.

Почти цялата аниматронна фигура е с шарнирни връзки. „Инженерното чудо“ е дело на майстора на специалните ефекти Карло Рамбалди. Италианецът, известен още с Кинг Конг от 1976 г. и Пришълецът на Ридли Скот от 1979 г., печели трети „Оскар“ благодарение на Извънземното.

На търга беше продаден и модел на кафявото извънземно, за който бяха платени 125 000 долара. Един от велосипедите, използвани във финалната сцена, смени собственика си срещу сумата от 115 000 долара.

Организаторите на аукциона предложиха и други емблематични предмети от света на седмото изкуство, сред които пръчката, с която Чарлтън Хестън разделя Червено море в „Десетте Божи заповеди“, продадена за 448 000 долара, и метлата „Нимбус 2000“ на Хари Потър (128 000 долара), съобщи БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама