Божанков аут от две комисии, става независим депутат 

12:31, 13 дек 22 / Политика 25 1888 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

„БСП за България“ извади Явор Божанков и от състава на парламентарните комисии. Той е освободен предсрочно като член на комисиите по конституционни въпроси и по околната среда и водите, обяви председателят на Народното събрание Вежди Рашидов в началото на извънредното пленарно заседание.

Рашидов оповести решението на групата на 9 декември да изключи соцдепутата от редиците си, поради което Божанков автоматично губи местата си в двете комисии. Докато четеше решението, пленарната зала се разшумя, а Рашидов направи забележка: „По-тихо, бе!“, пише Dir.bg

БСП изключи Явор Божанков от парламента

Явор Божанков беше отстранен с единодушно решение на левите депутати заради изказването си в подкрепа на изпращането на оръжие за Украйна и гласуването си „за“ миналия петък, което е противоположно на позицията на групата на социалистите.

БСП го призова да напусне и парламента, но той отказа и обяви, че остава независим депутат. През уикенда пък си татуира на рамото черна овца с папийонка, каквато обичайно самият той носи.

Явор Божанков не е член на БСП, а в първия му мандат като народен представител бяха разпространени негови снимки от участие на събрание на десницата заедно с Радан Кънев. От 2017 г. до сега той неизменно беше депутат от гражданската квота на левицата.

За да бъде Божанков водач на великотърновската листа на БСП, ръководството на партията през пролетта на 2021 г. се наложи над местната партийна организация и червени кметове, които държаха водачка на листата да бъде Весела Лечева. „Позитано“ 20 надделя над местните социалисти и сложи изключеният сега от ПГ Божанков да бъде водач, а Лечева се отказа изобщо от участие в изборите. Впоследствие тя стана служебен министър на спорта.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 00:20, 14 дек 22

Желая на проклетията Нинова да бъде изгонена с камъни отвсякъде.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама