Големите кавички: „България си има Меси и това съм аз“

10:30, 05 дек 22 / Големите кавички 25 2072 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

България си има Меси и това съм аз. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща на младежите на партията във Враца през уикенда.

Пред младежите Борисов очерта двата варианта, които стоят пред партията, която днес получава първия мандат за съставяне на правителство. По думите му това са правителство на малцинството, начело с българския Лионел Меси - Бойко Борисов като премиер. Или правителство с друг министър-председател, някой, който да мине“, да е приемлив за всички - с кратък хоризонт, с предварително написана програма и с министри от политическите формации, които го подкрепят.

„ГЕРБ има два варианта. Премиер си имаме. Мисля, че все още в ГЕРБ по-добър от мен няма. Меси е на 30 и кусур години, ама като влезе и вкарва гол. България си има Меси в това отношение. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто за стабилност и разбирателство. Още не е узрял политическият ни елит. Вторият вариант е все пак да излъчим премиер, който да мине... Можещ, знаещ и гарантиращ, че ще ви изведе от кризата - това съм аз. Или друг премиер, който да им даде възможност да не се обвързват с нас така. Той да може да подпише един морален документ с другите партии, с който да излезе пред парламента и да минем зимата. Всичко останало е див популизъм“, заяви Борисов.


При връчването на първия мандат за съставяне на правителство днес стана ясно, че ГЕРБ се е спрял на втория вариант. Така българският Меси ще остане на скамейката, а на терен ще излезе хирургът Николай Габровски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:46, 05 дек 22

Въздух под налягане

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама