Нито Кирил Петков, нито Бойко Борисов се явиха на делото за клевета

16:38, 15 ное 22 / Политика 25 2169 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Нито Кирил Петков, нито Бойко Борисов се явиха на делото за клевета, което съпредседателят на „Продължаваме промяната“ заведе срещу лидера на ГЕРБ. 

Делото е във връзка с изказвания на Борисов, че Петков и другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев са получавали комисионни от договори за доставка на газ.

По същия казус тече и разследване от Националното следствие след сигнала на ГЕРБ до ДАНС и МВР за по-скъпи доставки на газ. Според адвоката на Бойко Борисов - Менко Менков, това дело е опит да бъде затворена устата на лидера на ГЕРБ като политически опонент.

Макар в предварителните си изявления Кирил Петков да обяви, че гражданският му иск е за половин милион лева, в Съдебната зала стана ясно, че искът е частичен - за 10 000 лева, с възможност, ако бъде удовлетворен, да се претендира цялата сума до 500 000 лева, предаде БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама