Слонове в Индия изпиха алкохола на местни жители

19:35, 14 ное 22 / Любопитно 25 2479 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Селяни от района Кенджхар в индийския щат Одиша останаха без приготвения от самите тях алкохол, защото той бе изпит от 24 слона, съобщи Deccan Herald.

Селяните приготвяли отвара за местен алкохол, наречен махуа и я оставяли в големи баки да ферментира. „Ние дойдохме в гората около шест сутринта, за да направим алкохол и установихме, че всички тенджери са счупени, няма течност в тях“, разказват жителите. Според тях 9 мъжки, 6 женски и 9 слончета спели до счупените съдове.

Селяните се опитали да събудят бозайниците, но не успели. Тогава се обърнали към служителите на горското стопанство. Те събудили слоновете с помощта на барабани. Към 10 часа сутринта животните се вдигнали и насочили към гората. Няма данни да са залитали или олюлявали, докато крачели и навлизали в гората. „Може би просто са си почивали там“, предположи един от служителите.

Ликьорът махуа е индийска алкохолна напитка. За производството му се използват цветовете на дърво, разпространено в горите на Северна Индия, пише БГНЕС. 

По-рано беше съобщено за стадо слонове, нахлуло в индийско село, за да отмъсти на жителите му заради убийството на едногодишно слонче. 44 слона стъпкаха човек, който пасеше добитък. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама