„Не те ли е срам!“: Борисов се скара на журналист

15:51, 11 ное 22 / Политика 25 2670 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

След определението на журналистите като „мисирки“, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново изрази отношение към гилдията.

„Не те ли е срам!“, обърна се той многократно днес и към журналиста на Нова телевизия Благой Бекриев, и към колегите на Бекриев, застанали, както той аранжира „брифинга“ си на крак от Пловдив - в дъга, за да го питат за плановете на партията първи мандатоносител за съставяне на правителство, пише „Клуб Z“.

Въпросът на журналиста бе ще бъде ли Борисов номинация за министър-председател. А в отговор получи следното:„Не, няма да го причиня повече нито на себе си, нито на семейството, нито на партията. Защото вие виждате - в една демократична държава излиза министър-председателят и вика „Аз арестувах моя опонент“ и това за вас е нищо! И това за вас не е скандал! И вие същите говорите за правова държава! Не ви ли е срам, бе! Не ви ли е срам, бе - той се хвали, че ме е арестувал! Пред децата и пред семейството, с бременно дете! Не те ли е срам, като журналист! Или не си?!“.

Никой от репортерите не реагира в момента на канонадата. А Борисов решава да се поправи: Извинявай за тона, но всичко това ми е минало през главата. Извинявай, ама много ми е вътрешно. Много ми е вътрешно. Извинявайте още веднъж, нищо лично към вас“.

Какво визира Борисов?

Думите на Борисов за „Аз арестувах моя опонент“ касаят бившия премиер Кирил Петков, по чието време Борисов в действителност бе арестуван. Петков обаче не е "излизал" да казва подобно нещо. Поне не публично. Твърдението, че е получил SMS с текст „Арестувах Бойко Борисов“ е на лидера на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов. Самият Петков вчера в интервю за „Капитал“ не посочи еднозначно писал ли е такъв SMS или не. Каза само, че е уведомил коалиционните си партньори за ареста.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 16:42, 11 ное 22

В тази мутра се е вселил Луцифер- толкова подъл, лукав, нагъл, коварен, хитър гадняр, България не е имала. Та той Живков не управляваше сам, имаше си диктатора на пролетариата и строго изградена партийна йерархия.

2 Анонимен 13:46, 12 ное 22

Този няма ли най после да спре да ни залива с неговите идиотски изказвания. Не стига това ами е пуснал и хрътките си да джавкат от всички медии. Отврат

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама