Росен Христов на разпит в следствието за спрените доставки на газ

13:52, 10 ное 22 / Политика 25 2351 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Служебният енергиен министър Росен Христов се яви в Националната следствена служба, където бе призован като свидетел във връзка с разследването на прокуратурата по спирането на договора за доставките на газ от „Газпром Експорт“ и последващите месеци за купуването на газ от други компании, предаде bTV.

Христов заяви обаче, че не може да обсъжда детайли, за да не пречи на следствието.

„Мен лично като министър и гражданин най-много ме притеснява нарушаването на Закона за енергетиката и купуването на газ без тръжни процедури въпреки резултата от високата цена“, бе лаконичният му коментар по темата.

Христов коментира още, че не е разбрал смисъла на поисканата му от Бойко Борисов оставка. „Той ме обвини, че правя някаква политическа атака. Може би не е слушал внимателно. В моето изказване, освен факти за действията на „Булгаргаз“ и икономическа оценка за резултата от тези действия, нямаше никакви препратки нито към определени лица, нито към конкретни партии. Не знам защо той оцени моето изказване като нападка срещу „Продължаваме промяната“. Дори правителството не беше споменавано, а фокусът беше изцяло върху хронологията с доставките на газ и действията на „Булгаргаз“, обясни Росен Христов.

Той заяви, че няма да си подаде оставката, защото не смята, че с действията е нарушил каквото и да било.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама