Строежът на метрото за „Слатина“ се очаква да започне през 2023 г.

16:05, 04 ное 22 / София 25 3607 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В София изграждането на новото трасе на метрото до кв. „Слатина“ се очаква да започне в началото на следващата година. Трасето започва от Военната академия „Г. С. Раковски“, минава през кв. „Гео Милев“ и „Слатина“, през зала Арена Армеец до бул. „Цариградско шосе“.

Разширението на метрото през район „Слатина“ вече е защитено с влязло в сила изменение на Общия устройствен план на София, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook. „За да продължи строителството на метрото през „Слатина“беше необходимо да се промени Общия устройствен план от Министерския съвет. Изтекъл е срокът на обжалване на решението на Министерския съвет, така че имаме влязъл в сила план за строителството на метрото през „Слатина“ до „Младост“, посочи Фандъкова, цитирана от БНР.

„Процедурите за избор на строители на тези 6 км са към края си. Плановете ни са през първата половина на следващата година да започне строителството и на този участък. Проектът ни предвижда изграждане на 6 нови метростанции, които ще обслужват 65 000 пътници дневно и ще намалят с над 9000 т годишно вредните емисии“, добавя Фандъкова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама