Иван Гешев очаква оставката на пернишкия прокурор заради сина му

10:39, 02 ное 22 25 2133 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че очаква оставката на прокурор Бисер Михайлов, чийто син е с три обвинения за побой.

„Това, пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът. С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност“, заяви Иван Гешев.

Затова като главен прокурор заедно с Прокуратурата на Република България очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов. С ясното разбиране, че ние прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример. Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности“, изтъкна той.

Васил Михайлов, син на прокурора, е с три обвинения за побой. Стана ясно и че е нарушил домашния си арест, веднага след като съдът промени мярката му за неотклонение в по-лека. Мярката му за неотклонение беше намалена в „домашен арест“ в четвъртък след решение на Софийския градски съд. Докато е под „домашен арест“ Михайлов няма право да напуска апартамента, в който е заявил, че ще бъде. Откакто е под домашен арест обаче са постъпили няколко сигнала, че е излизал навън. В интервю за bTV от дома си Михайлов призна, че след излизането от ареста е ходил дори на дискотека. Младежът признава също, че е нанасял побой. „Нападал съм тези, които са заслужили. Повечето хора, които са пребити от мен имат криминално досие“, оправда се Михайлов.

Прокурорският син от Перник нарушил домашния си арест, за да ходи на дискотека

Бащата на Михайлов към момента отказва коментар. Той от своя страна беше арестуван през 2010 г. за изнудване и лихварство. По-късно обаче вината му не беше доказана и днес той е зам.-окръжен прокурор на Перник. След скандала с неговия син Бисер Михайлов подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама